Το Χασίς (χασίσι, μαύρο/μαύρη, νταμίρα, σοκολάτα)

Το χασίς είναι παρασκεύασμα που παράγεται από την ινδική κάνναβη και έχει ως βασική δραστική ουσία τη δέλτα – 9- τετραϋδροκανναβιδόλη (THC). Πρόκειται για συμπυκνωμένο στερεό παρασκεύασμα που προέρχεται από τη ρητίνη του φυτού. Ωστόσο, πολλές φορές με το ίδιο όνομα χαρακτηρίζονται και τα προϊόντα του φυτού όπώς ο ανθός (κορυφές), ο ανθός μαζί με φύλλα του φυτού (κοινώς Φούντα) και η ρητίνη του φυτού.

Χασίς / σοκολάτα.

xasisi1 Ο λατινογενής όρος ασσασίν (assassin) στα αγγλικά σημαίνει δολοφόνος. Η λέξη ετυμολογικά συνδέεται με μια μουσουλμανική στρατιωτική, θρησκευτική αίρεση των Ασσασίνων (Hashshashin), οπαδών του προφήτη Ισμαήλ που ξεκίνησε την αίρεση. Πιστεύεται πώς οι Ασσασίνοι, που έδρασαν μεταξύ 8ου και 14ου αιώνα, παρασκεύαζαν από κάνναβη χασίς και έκαναν χρήση όταν ήθελαν να δολοφονήσουν κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο για πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους.[1] Λέγεται, μάλιστα, ότι στα υψώματα του Κασμίρ, όπου ο βρισκόταν ο αρχηγός τους, είχε χτιστεί ένας κήπος όμοιος με τον Παράδεισο που περιγράφεται στο Κοράνι. Έτσι μαζί με το χασίς και τις υπόλοιπες απολαύσεις, ο επίδοξος δολοφόνος "βίωνε" την έννοια του Παραδείσου για να φανατιστεί.

 

 

Παρασκευή.

Το χασίς παρασκευάζεται με διάφορους τρόπους, που κατά κανόνα περιλαμβάνουν την αποξήρανση των ανθών, το τρίψιμο και το κοσκίνισμα τους, και στη συνέχεια τη συμπύκνωσή τους σε "πλάκες". Το τελικό προϊόν έχει ποικίλα χρώματα, από σκούρο πράσινο έως καφέ ή μαύρο, κατά περίπτωση ανάλογα με τη συγκεκριμένη τεχνική παρασκευής του, τον τόπο προέλευσης και την ποιότητά του. Η σκληρότητά του κυμαίνεται μεταξύ πλαστελίνης και ξύλου, ενώ με ελαφρά θέρμανση, μαλακώνει και θρυμματίζεται εύκολα σε κονίαμα από το οποίο προήλθε.

Από τα παρασκευάσματα της ινδικής κάνναβης, το χασίς είναι το πιο εύκολο στη μεταφορά, καθώς δεν απαιτείται κάποιο στεγανό δοχείο (όπώς για το Χασισέλαιο) ή κάποια συσκευασία (όπώς για τη Φούντα), ενώ η περιεκτικότητά του σε τετραυδροκανναβινόλη THC είναι αρκετά μεγαλύτερη από τον ακατέργαστο ανθό (Φούντα).

Search Our Site

anthologio
questionaire
epub flashbook
e pub pdf

Σημαντικό!

Τρείς είναι οι βασικοί παράγοντες που μπορούν να συντελέσουν στην ανάπτυξη του μεσολαβητικού ρόλου της αστυνομίας ειδικά στο ζήτημα της αστυνόμευσης των εξαρτημένων και αφορούν: α) την ανάπτυξη της ήπιας αστυνόμευσης, β) τον συγκερασμό της με τις πολιτικές μείωσης της βλάβης στον τομέα των εξαρτήσεων που ακολουθούνται από τους φορείς υγείας και γ) τη συνεχή μελέτη και εκτίμηση των επιπτώσεων που έχει η παγκοσμιοποιημένη διάσταση του προβλήματος των ναρκωτικών τόσο στο επίπεδο της προσφοράς όσο και της ζήτησης.