Μαριχουάνα ή φούντα

Η λέξη «μαριχουάνα» χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα μείγμα από αποξηραμένα άνθη, σπόρους και φύλλα του φυτού της Ινδικής κάνναβης. Στην αργκό έχει και πολλά άλλα ονόματα όπώς: astro turf, bhang, dagga, dope, ganja, grass, hemp, home grown, J, Mary Jane, pot, reefer, roach, Texas tea, weed, χόρτο, φούντα, τζέτο, ρο.

Η ποσότητα του THC στο φυτό της κάνναβης καθορίζει την ισχύ του ναρκωτικού. Ο καιρός, το έδαφος και άλλοι παράγοντες καθορίζουν το ποσοστό του THC που βρίσκεται στο φυτό. Σήμερα, με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας, οι καλλιεργητές της έχουν αναπτύξει διασταυρώσεις κάνναβης οι οποίες έχουν πολύ υψηλότερα επίπεδα του THC από ό,τι είχαν στο παρελθόν. Τα μέσα επίπεδα του THC ήταν κατά μέσο όρο 1% το 1974, αλλά το 1994 αυτό αυξήθηκε σε 4%. Το 2008, τα επίπεδα ανήλθαν στο 9,6%, στο υψηλότερο ποσοστό όλων των εποχών από τότε που άρχισε η ανάλυση του ναρκωτικού στη δεκαετία του 1970. Μια μορφή της κάνναβης, που ονομάζεται sinsemilla (σινσεμίλα) (στα Ισπανικά σημαίνει «χωρίς σπόρους»), μπορεί να έχει περιεκτικότητα σε THC από 7,5% έως και 24%.

Search Our Site

anthologio
questionaire
epub flashbook
e pub pdf

Σημαντικό!

Τρείς είναι οι βασικοί παράγοντες που μπορούν να συντελέσουν στην ανάπτυξη του μεσολαβητικού ρόλου της αστυνομίας ειδικά στο ζήτημα της αστυνόμευσης των εξαρτημένων και αφορούν: α) την ανάπτυξη της ήπιας αστυνόμευσης, β) τον συγκερασμό της με τις πολιτικές μείωσης της βλάβης στον τομέα των εξαρτήσεων που ακολουθούνται από τους φορείς υγείας και γ) τη συνεχή μελέτη και εκτίμηση των επιπτώσεων που έχει η παγκοσμιοποιημένη διάσταση του προβλήματος των ναρκωτικών τόσο στο επίπεδο της προσφοράς όσο και της ζήτησης.